Skip to main content
  • Een uitvaart regelen

Uw uitvaart regelen bij Ineke Smit Uitvaartverzorging Haarlem e.o.

Uw uitvaart regelen

Iemand die weet dat hij of zij gaat sterven, wil soms zelf de uitvaart met een uitvaartverzorgster bespreken en regelen. Het kan u en uw nabestaanden veel rust geven als alle wensen voor wat betreft de begrafenis of crematie zijn doorgesproken en op papier staan. Het is vaak ook belangrijk voor nabestaanden dat zij weten wat zij kunnen doen en hoe zij kunnen helpen rondom het sterven en tijdens de uitvaart van een geliefde. Op deze manier zijn zij er helemaal bij betrokken. Wij kunnen op het moment dat u daaraan toe bent en geheel in uw eigen tempo, de mogelijkheden met u bespreken.

Wat te doen als iemand sterft?

Als een naaste net gestorven is, kan dit verschillende behoeften bij u losmaken. Misschien wilt u wachten met de noodzakelijke handelingen tot bepaalde familie of vrienden gekomen zijn, een tekst, een gedicht of een brief voorlezen, gewoon stil zijn, mediteren, een kaars branden, zingen, bidden of weggaan. Neem even de tijd die u nodig hebt, voordat u de dienstdoende arts belt. Daarna, of een paar uur later, kunt u ons bellen. Wij overleggen dan wanneer we naar u toe komen om de uitvaart te bespreken. 

De uitvaart bespreken

Vaak worden de eerste details van de begrafenis of crematie op dezelfde dag besproken, maar soms is dat te zwaar. Er is veel om over na te denken en veel te bespreken. We komen, als u dat wilt, iedere dag tot het plaatje van de begrafenis of crematie compleet is. Een dag voor de uitvaart nemen we het draaiboek met elkaar door.

De dag van de uitvaart

Het is belangrijk is dat u deze dag met uw aandacht volledig bij het afscheid van uw naaste kunt zijn. Hier dragen wij de verantwoordelijkheid voor.

Klik hier voor een overzicht van onderdelen waar u bij het regelen van een uitvaart over na kunt denken.