Skip to main content

Kosten uitvaart

Opbouw kosten uitvaart.

U zoekt een goedkope uitvaart in Haarlem en omstreken? Ineke Smit uitvaartverzorging eo verzorgt al 14 jaar de goedkoopste uitvaart, volledig begeleidt door haar ervaren uitvaartverzorgers en voor de laagste prijs per onderdeel. U beoordeelt ons met een 4,8 in Google.

 

Hieronder ziet u een verdere verduidelijking van de kosten van uw uitvaart.

 

De kosten voor een uitvaart bestaat altijd uit 2 onderdelen. Als eerste de afzonderlijke onderdelen die gezamenlijk het afscheid vormen. Dit zijn bijvoorbeeld de verzorging van de overledene, de condoleance en de afscheidsdienst.

Het tweede deel is het tarief van de uitvaartverzorgster die het afscheid voor u regelt.

Bij ons krijgt u altijd een eerlijke prijs. Wij doen niet aan ongeloofwaardige actieprijzen, waarna u later in uw traject alsnog voor het blok gezet wordt.

In onderstaande artikel leest u waarom Ineke Smit Uitvaartverzorging zeer scherpe prijzen hanteert. U kunt uw prijzen altijd bij ons vergelijken. Bel voor een vergelijk  06 54661799.

Daarnaast krijgt u bij ons altijd vooraf een overzichtelijke kostenindicatie op basis van uw wensen.

Transparante kosten

Ineke Smit Uitvaartverzorging is volledig transparant in de kosten voor uw uitvaart. Sinds ons bestaan in 2009 betaalt u geen opslag op het afscheid.

Wat betekent dit voor u?

De kosten voor de uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen en de keuzes die u maakt.

Denkt u hierbij o.a. aan een crematie of begrafenis, waar de nabestaande verblijft, het type uitvaartkist, wel of geen condoleance, wel of geen rouwkaarten en rouwadvertentie, het rouwvervoer en de locatie voor de uitvaart en condoleance.

Van al deze onderdelen betaalt u de prijs zoals deze partij dit aanbiedt.

Twee voorbeelden om dit te verduidelijken:

 1. De meest gebruikte uitvaartkist is de eiken fineer kist met satijn (Engelse zijde). Deze kist bestellen wij voor € 215,00 .  U betaalt dus voor deze kist voor uw uitvaart € 215,00. Aangezien wij hier geen opslag voor rekenen zult u deze kist nergens goedkoper vinden.
 2. Voor de inhuur van een standaard rouwwagen betalen wij € 250,00. U googlet altijd een hogere prijs.

U begrijpt dat voor de totale uitvaart u al snel aanzienlijk zult besparen.

Onze uitvaartverzorgster helpt u graag om prijsbewuste keuzes te maken. Als lokale uitvaartorganisatie zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden in uw buurt. U kunt zelf offertes opvragen, of, wat voor u waarschijnlijk het prettigst is, dit overlaten aan ons.

U beslist altijd over welke keuze het best past bij uw wensen. Wij zorgen voor de eerlijke prijs. Gezamenlijk heeft u de laagste prijs voor de uitvaart zoals u dit wilt.

 Tip van het panel van de Consumentenbond. Kies een plaatselijke uitvaartorganisatie. Deze kent de lokale omstandigheden en houdt rekening met zijn reputatie.

Laag basistarief

Het basistarief voor onze begeleiding is € 1.945,00. Onze uitvaartverzorgster helpt u met alle aspecten van uw totale uitvaart.

Ineke Smit Uitvaartverzorging hanteert het laagste begeleidingstarief voor een geheel verzorgde uitvaart in Haarlem en omstreken.

Onze uitvaartverzorgster komt dus bij u langs om uw wensen te bespreken, opties samen uit te werken en het draaiboek persoonlijk met u te bespreken. Wij helpen u gedurende deze periode onder andere met:

 • het overbrengen van de overledene
 • het vormgeven van uw wensen voor een passende uitvaart
 • de verzorging van de overledene
 • het vastleggen van de crematie of begrafenis
 • het opvragen van de verzekeringsgelden
 • de rouwkaart en advertentie in lokale of landelijke dagbladen
 • de organisatie van de condoleance

Uiteraard is ook op de dag van het afscheid uw uitvaartverzorgster ook aanwezig om u bij te staan en draagt zorg dat uw afscheid neemt zonder zorgen. 

Op ieder moment van het afscheid kunt u een beroep doen op Ineke Smit Uitvaartverzorging,  zowel voor de praktisch als de emotionele kant van uw afscheid. Wij beseffen dat er veel geregeld moet worden in een verdrietige fase in uw leven.

Praktische zaken die veel tijd kunnen kosten:

 • afwegen en besluiten hoe de uitvaart er precies uit komt te zien
 • het opstellen en fine tunen van de tekst en de opbouw van uw afscheidskaart
 • het selecteren van de juiste muziek en inzichtelijk krijg van sprekers voor de afscheidsdienst
 • een balans vinden in het regelen van uw uitvaart en het ontvangen van rouwbezoek

 

Klein budget uitvaart

Heeft u een beperkt budget voor de uitvaart? Wij van Ineke Smit uitvaartverzorging willen graag met u bekijken wat mogelijk is.

Verwacht u een beperkt aantal mensen op de uitvaart?  U bespaart al eenvoudig als we de condoleance organiseren in de ruimte bij onze afscheidskamers in plaats van een crematorium. Ook uw kopje koffie kost dan niet de hoofdprijs. Samen kijken we kritisch naar het rouwvervoer en de rouwpost. Er is altijd meer mogelijk dan uw denkt.

U ontvangt altijd een kostenindicatie, zodat u vooraf een goed overzicht heeft.

Uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering heeft, kunnen wij te allen tijde de uitvaart voor u begeleiden, ongeacht waar de verzekering onder is gebracht. U bent dus volledig vrij in het kiezen van de uitvaartorganisatie.

Het is een hardnekkig misverstand dat u de uitvaart dient te regelen daar waar u de verzekering heeft afgesloten. U bent vrij om bijvoorbeeld voor een lokale uitvaartorganisatie te kiezen. En voor de goedkoopste.

U beslist zelf wie de uitvaart voor u verzorgt. Wij kunnen vrijblijvend voor u nagaan wat voor u het meest voordelig is en het verzoek tot uitkering bij uw verzekeraar indienen. Het vrijgekomen bedrag kunt u gebruiken voor de betaling van de uitvaartnota.

Voorbespreken uitvaart

Wensen voor uw toekomstige uitvaart kunt u kosteloos en vrijblijvend met ons bespreken. Wij komen graag bij uw langs, zodat u een goed beeld krijgt van de uitvaart zoals u dit voor ogen heeft. Daarnaast is dit een fijne manier om kennis te maken met elkaar.

Uiteraard bent u ook welkom in onze verschillende afscheidshuizen. Ervaart de sfeer en de voordelen van een afscheidskamer bij u in de buurt.

Na dit gesprek maken wij een kostenindicatie voor u, zodat u een goed beeld heeft van de kosten van het afscheid.

Een misvatting is trouwens dat u gehouden bent aan het afnemen van de uitvaart zoals aangegeven op de kostenindicatie. U bent 100% vrij om af te wijken van de kostenindicatie.

Wij adviseren u om uw kostenindicatie op een makkelijk toegankelijke plek te bewaren en uw naaste familie te informeren over de kostenindicatie en uw wensen.

Uiteraard hebben wij ook een kopie van uw kostenindicatie, zodat uw keuzes  ook bij ons bekend zijn.

 

Heeft u vragen  over de kosten  van een afscheid, wilt u onze 24 uurs afscheidskamers bezichtigen, kennismaken met onze uitvaartverzorgsters of een voorbespreking van een uitvaart? Wij helpen u graag. Bel ons op 06 54661799