•  

Ineke Smit

InekedefIk ben Ineke Smit, geboren in 1962 in Friesland sinds 1982 woon ik in Haarlem. Voordat ik een uitvaartbedrijf begon heb ik velen jaren als verpleegkundige in verschillende instellingen gewerkt. Sinds 1987 ook als docent in de zorg.  Daarnaast heb ik gewerkt als zelfstandig rouwbegeleidster. Ik verzorgde trainingen over sterven, rouw en verlies aan SPH- en MGZ studenten, medewerkers in zorginstellingen en op de school voor natuurgeneeskunde.

 Al deze ervaringen maken mij een heel betrokken uitvaartverzorgster die oog heeft voor de totale mens en alle mensen rondom de overledene. Ik werk vanuit verbinding met de medemens. Ik onderzoek wat de behoeften zijn en waarmee ik kan helpen bij het regelen een afscheid. Mijn intuïtie is heel sterk en door deze te checken zit ik al snel bij de kracht van de mensen. Hierdoor zijn zij tot meer in staat dan zij oorspronkelijk dachten.

 

Els Hesseling

ElsdefIk ben geboren in 1983 in Bloemendaal en woon inmiddels ruim 16 jaar in Haarlem.
Sinds ik in de uitvaartzorg werk, zijn in mijn leven de puzzelstukjes op zijn plek gevallen. Dagelijks betrokken zijn bij afscheid nemen en de dood is voor mij een bewuste keuze, gemaakt met mijn hart. Door mijn hart te volgen, voel ik mij weer erg verbonden met het leven. Het vertrouwen dat ik van u krijg wanneer ik bij u binnen stap, is heel bijzonder. 

Ik bied u uitvaartzorg op een persoonlijke en professionele manier. In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart hebben wij dagelijks contact over de te nemen beslissingen. Ik luister naar uw wensen en persoonlijke verhalen, waarna ik u ideeën kan aanreiken die passend zijn voor een warm en persoonlijk afscheid van uw naaste.

Kim Schubert
freelance uitvaartbegeleider

Kimdef

Velsen is sinds de start van mijn leven mijn woonplaats. Zodoende kende ik de buitenkant van hospice ‘De Heideberg’ en heb het geluk gehad dat ik een aantal jaar geleden als vrijwilliger ook de binnenkant mocht leren kennen. Ik werkte destijds al heel wat jaren als HR manager bij een commercieel bedrijf maar dat gaf geen voldoening meer, ik wilde écht iets voor mensen betekenen. Dat was de eerste stap in de goede richting; het verdiepte mijn liefde voor mensen en wakkerde iets in mij aan waarmee ik echt verder moest. De volgende stap was een keuze met mijn hart; ik startte met de opleiding uitvaartbegeleider. Een paar maanden later liet ik de commerciële wereld achter mij en maakte vol overtuiging en vertrouwen de overstap naar de uitvaartbranche.

Een totaal andere wereld waarin ik graag het verschil maak door ‘gewoon’ te zijn wie ik ben. Met aandacht, rust en een luisterend oor help ik families kracht te vinden om het afscheid van hun dierbare mooi, warm en vooral persoonlijk te maken. De ervaring leert dat dit de scherpe randjes van verdriet en rouw een beetje verzacht. Begeleiding vanuit mijn hart.


Janneke Vreeling
freelance uitvaartbegeleider

Jannekedef

Mijn naam is Janneke Vreeling, geboren in 1962 in Friesland. Sinds 1985 woon ik in Haarlem. Als freelance uitvaartbegeleider bied ik mijn vaardigheden ook aan bij Uitvaartverzorging Ineke Smit. Ruim zestien jaar ben ik werkzaam in de uitvaartbranche. Daarvan heb ik de meeste ervaring opgedaan bij een gerenommeerd uitvaartbedrijf in de buurt van Haarlem. Hier werkte ik twaalf jaar. De wijze waarop de uitvaart van mijn vader verliep deed mij realiseren hoe belangrijk juist de kleine dingen zijn. Als herinnering aan de uitvaart vroeg ik na afloop van de dienst één bloem uit het boeket dat wij op de kist hadden gelegd. Dat was niet mogelijk. Het bloemstuk was al weg, vertelde de uitvaartleider. Aan die ene afwezige bloem denk ik nog iedere dag. Het is 18 jaar geleden.

Bijzonder goed afscheid nemen is stilstaan bij wat u echt wilt en daar uiting aan geven. Tot de dag van het afscheid hebben we regelmatig contact. Ik begeleid en geef suggesties en onderzoek waarbij ik u kan helpen. Uw eigen mogelijkheden zijn groter dan u vaak denkt. Ik neem de tijd voor beslissingen en emoties.

Yvon Handgraaf
freelance assistent

YvonneHandgraafdefGraag stel ik mij voor: mijn naam is Yvon Handgraaf en ik ben geboren in Santpoort-Zuid, waar ik nu nog steeds woon. Drie jaar geleden heb ik het roer volledig omgegooid: ik besloot mijn vaste baan in een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, na 11 jaar, op te zeggen en zzp-er te worden. Zodoende ben ik mijn eigen bedrijfje ‘Zorg-En-Meer’ gestart, waarmee ik kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking aan huis begeleid. Daarnaast ben ik destijds begonnen met het verlenen van assistentie in de uitvaartbranche. Zo assisteer ik bij uitvaarten en bij condoleances aan huis of op locatie.

Dit zeer dankbare en mooie werk ligt mij na aan het hart. Ik vind het prachtig om op de dag van de uitvaart of bij een condoleance te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Iedere uitvaart is weer anders en heeft een andere beleving, dat maakt het werk afwisselend.

Sandra Postma
Gastdame en administratief medewerkster

Sandra

Mijn naam is Sandra. Ik ben in Haarlem geboren en getogen.  Na mijn opleiding heb ik 25 jaar lang met plezier verschillende functies vervuld in de financiële branche. Vier jaar geleden kreeg ik de kans om mezelf verder te ontwikkelen tot financieel administrateur en ben ik van werk veranderd. Na enige tijd merkte ik dat deze functie mij niet de voldoening gaf die ik in het werk zocht.  

In dezelfde periode kreeg ik in mijn privéleven tot tweemaal toe te maken met een uitvaart. De werkzaamheden die ik de uitvaartverzorger zag doen, triggerde mij. Ik merkte dat ik dit werk ook wilde gaan doen. Het leek mij heel mooi om nabestaanden te helpen en ontzorgen op het moment dat zij hele andere dingen aan hun hoofd hebben. Uiteindelijk kreeg ik in 2018 de kans om als gastdame in de uitvaartbranche te gaan werken. Dit gaf mij zoveel voldoening dat ik uiteindelijk in 2019 voor Ineke ben gaan werken als gastdame en administratief medewerker. Ik voel mij een bevoorrecht mens dat ik dit mooie team mag versterken.