•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Liefdevol en betrokken voor een betaalbare uitvaart
 • Liefdevol en betrokken voor een betaalbare uitvaart
 • Liefdevol en betrokken voor een betaalbare uitvaart
 • Liefdevol en betrokken voor een betaalbare uitvaart
 • Liefdevol en betrokken voor een betaalbare uitvaart
 • Liefdevol en betrokken voor een betaalbare uitvaart
 • Liefdevol en betrokken voor een betaalbare uitvaart

Reacties van nabestaanden

De krant openslaant op de belangrijkste pagina was ik blij verrast door de annonce van Ineke en Els. Als er een de naam van Ineke Smit hooghoudt is het Els.
Ik heb van het eerste contact af een luisterend oor en een medeleven ervaren wat voor mij steun en houvast gaf. Wij samen hebben, met 100% inbreng van Els, een rouw-verwerking bedacht die geheel naar de wens was van mijn vrouw. Voor iedereen die aanwezig in de Oosterkerk was het een informele rouwverwerking die door Els voorbeeldig geleid werd. Els is in de organisatie een goudhaantje die gekoesterd mag worden. Ik hoop dat jullie samen voor veel mensen, die in moeilijke tijden jullie ervaring vragen, een baken zullen zijn.
 
Met veel respect,
Bob van Keulen

Vanaf het eerste bezoek aan huis was er gelijk een gevoel van , die Ineke hoort erbij. Ze geeft een warm gevoel en ze heeft een luisterend oor voor jong tot oud. De plechtigheid is er een om nooit meer te vergeten. Waar wij als familie mooi en goed op terug kunnen kijken, met een lach en een traan en vol humor zoals onze vader/opa was. Wij vonden dat Ineke niet op de voorgrond trad , maar wel stuurde en opties gaf van het kan zo of zo. En niets is te gek.... zelfs het hondje mocht mee naar de kerk. In De Oosterkerk zijn de rouwkamers warm en huiselijk, met de mogelijkheid om dag en nacht onze te vader bezoeken. Crematorium Beverwijk, wij vinden het onwijs mooi , nooit gedacht dat wij tot het laatst bij pap konden zijn! Echt aan alles is gedacht, condoleren bij de kerk, eten , drinken alles is bespreekbaar en het was fantastisch geregeld.

Het is beter als je geen gebruik hoeft te maken van Ineke, maar als het dan toch moet, kiezen wij voor Ineke.

Familie van Dam


Wij hebben de uitvaart van onze moeder laten verzorgen door Ineke Smit. Dat was perfect, alles was mogelijk en wat een warmte en begrip. Ze kwam met allerlei opties en denkt met je mee. Dan de prachtige afscheidslocatie op de Oostenrijklaan, met een sfeervolle ruimte, waar je koffie/thee en zelfs je eigen drankjes in de koelkast mag zetten. De Oosterkerk is een mooie ruimte voor het afscheid. En toen we bij het crematorium aankwamen , brandden er fakkels, wat een heel mooi en emotioneel afscheid was.

Ineke bedankt.


Dag Ineke, Een 10 wil ik je geven voor de uitvaart van Piet, heel veel positieve reacties gehad, geen enkele negatieve. Wat mij vooral opviel, dat je de hoofdzaken en de bijzaken goed weet te onderscheiden. Dank voor je pure persoonlijkheid. Liefs van Fieke Prinsen


Namens de familie wil ik jullie bedanken voor de goede en prettige verzorging van de uitvaart van onze moeder. De inzet van de uitvaartbus was heel mooi. Zo konden wij samen met de kist met onze moeder naar de begraafplaats. Alles werd door Cilia van uw uitvaartbedrijf in goed overleg met ons, op plezierige wijze, efficiënt en met veel gevoel en aandacht voor onze situatie op maat en voor een redelijk budget geregeld. Er was veel persoonlijke aandacht voor een goede organisatie, in alle fasen, ook na de crematie. Hierdoor konden wij al onze aandacht geven aan het afscheid nemen, ons verdriet en de onderlinge troost. Veel dank daarvoor.
Hans Veen


Na de prima verzorgde uitvaart van mijn moeder drie jaar geleden was de keus makkelijk gemaakt om weer contact op te nemen met Ineke toen duidelijk werd dat mijn vader nog kort te leven had.
Deze keer was Ineke zelf in de mogelijkheid om de voorbereidingen te treffen en aanwezig te zijn bij het afscheid. Wat een mooie ervaring! Het enige dat eigenlijk miste was dat mijn vader Ineke niet heeft kunnen ontmoeten doordat hij sneller overleed dan we hadden voorzien. Hij zou haar fantastisch hebben gevonden, haar openheid, warme betrokkenheid maar zeker ook haar daadkrachtig handelen.
En dat maakt de service van Ineke zo mooi. Ze denkt op alle vlakken mee, neemt je uit handen wat je over wil dragen maar laat je vooral je eigen dingen doen onder haar begeleiding op een subtiele manier.
Met name de tip om mijn vader naar het afscheidshuis in Amsterdam Noord over te brengen heeft mij en zijn vrouw een goed gevoel gegeven. Het heeft deze verdrietige dagen zoveel minder pijnlijk gemaakt omdat we de mogelijkheid hadden om elke dag een beetje afscheid te nemen en nog even bij hem konden zijn in een serene omgeving.
Ik hoop dat het voor mijn vrienden nog lang rustig blijft op dit vlak maar zal hen absoluut Ineke adviseren. Alleen maar positieve reacties ontvangen van de aanwezigen over de manier waarop de uitvaart is gegaan, hiervoor ook een compliment voor de medewerkers van de Nieuwe Noorder Begraafplaats.

Veel liefs,
Matina Barbé


Alweer een maand of acht geleden is Diana Scharwachter op 15 november 2016 op 49 jarige leeftijd overleden.
Nauwelijks te bevatten dat iemand van deze leeftijd het leven moet verlaten.
6 Januari 2016 kregen wij te horen dat Diana ongeneselijk ziek was, en niet langer dan ongeveer een jaar te leven had.

Diana wist direct dat de uitvaart door Ineke geregeld zou moeten worden, zij kenden elkaar nog van de kinderen van het schoolplein.
In de maanden voorafgaand haar sterven heeft Diana meerdere keren contact gehad met Ineke om alle details door te spreken.
Diana heeft het met Ineke allemaal zelf geregisseerd. Ineke stond open voor alles, gaf heel goede tips, lette sterk op de details en op de centen.
Vooral dat laatste vonden wij prettig te constateren dat je ook spullen gewoon bij de Action kan kopen en niet in een dure boekwinkel.
Voor ons kwam dinsdag 15 november dan ook niet onverwacht, Ik had Ineke geloof ik vrijdag nog gebeld dat het eraan zat te komen.
Diana was op, en ik had haar verteld dat ze wel mocht gaan, en dat ik goed op de kinderen zou passen.
Hierna heb ik dinsdagavond direct contact gezocht met Ineke. De kamer welke Diana graag wilde in de Oosterkerk op de Zomerkade was vrij.
Echt heel veel hoefde ik, wij, niet te regelen. De kaart, de uitvaart, het draaiboek, de liedjes en dergelijke lagen allemaal al klaar.
Ineke stelde voor om voor een bijzondere vrouw, een bijzondere dag uit te kiezen. Zij stelde voor de uitvaart op zondag de 20e te houden.
Dat was inderdaad een bijzondere dag voor een uitvaart. Heel erg speciaal. Dat hebben we ook zo ondervonden, eigenlijk iedereen wel.
Het weer werkte niet mee, het was code geel. De wind gierde door de Oosterkerk heen. Diana was het er duidelijk niet mee eens.

Ineke, wij vinden dat jij en je collega’s het fantastisch hebben gedaan, en dat heeft ons in ieder geval geholpen bij het verwerken van het verlies.

Fred Scharwachter


De krant openslaand op de belangrijkste pagina was ik blij verrast door de annonce van Ineke en Els.
Als er een de naam van Ineke Smit hooghoudt is het Els.
Ik heb van het eerste contact af, de vorige week, een luisterend oor en een medeleven ervaren wat voor mij steun en houvast gaf.
Wij samen hebben, met een 100% inbreng van Els, een rouw-verwerking bedacht die geheel naar de wens was van mijn vrouw.
Voor iedereen die aanwezig in de Oosterkerk was het een informele rouwverwerking die door Els voorbeeldig geleid werd.
Els is in de organisatie een goudhaantje die gekoesterd mag worden.
Ik hoop dat jullie samen voor veel mensen, die in moeilijke tijden jullie ervaring vragen, een baken zullen zijn.

Met veel respect,
Bob van Keulen


Onze zus was opgegeven maar kon wel haar wensen nog aan ons kenbaar maken. Een uitvaartplechtigheid op het strand. Via Beach Inn IJmuiden werd Ineke aanbevolen. De persoonlijke benadering van Ineke sprak mijn zus direkt aan. Ineke gaf goede ideeen en aanvullingen en alles wat binnen de mogelijkheden lag kon en dit betekende dat de wensen van mijn zus gerealiseerd konden worden. Ineke heeft alles begeleid en de uitvaart is heel bijzonder geweest en precies zo gegaan zoals mijn zus het uiteindelijk heeft gewild. Een afscheid is altijd pijnlijk maar als de laatste wensen mogelijk zijn en de begeleiding is goed dan is het emotioneel makkelijker te dragen en te verwerken.

Dit is zoals ik en velen het ervaren hebben Ineke! Nogmaals bedankt en complimenten voor jou!!


Wanneer je iemand verliest dan gaan er verschrikkelijk veel dingen door je hoofd. Het overzicht houden gedurende zo'n intensieve en emotionele tijd is daarom erg moeilijk. Het was Ineke die ons bij de hand nam en ons alle keuzes zelf heeft laten maken. Deze rol vervulde ze niet alleen met zeer veel geduld en oprechte interesse maar ook met de warmte waar iedereen juist zo'n behoefte aan had. Bedankt voor het ontzorgen Ineke. De vrienden en familie van Michael zullen dat nooit vergeten.

Jeroen Rutte


Graag wil ik je bedanken voor je liefdevolle inzet bij de uitvaart van Pieter Smit, want ondanks de beperkte middelen heb je er toch iets waardevols van weten te maken en daar zijn wij je zeer dankbaar voor.
Gezien de ervaring welke wij met je hadden met betrekking tot het afscheid van mijn moeder, hadden wij ook het volste vertrouwen in je en je hebt weer meer dan je best gedaan.
Nogmaals héél hartelijk bedankt, tot ziens.

Warme groet
Hans


Toen we mijn overleden vader vonden op de camping in Olst hebben we direct Ineke Smit ingeschakeld.
Direct werd er iemand geregeld die onze vader van Olst naar Haarlem kon brengen. Daar is mijn vader (eigenlijk tegen mijn verwachting in) nog hartstikke mooi opgebaard. Dit gaf mij en de rest van de familie veel rust.
Ineke was zelf nog met vakantie maar dit werd op een hele mooie en prettige manier waargenomen door Cilia. Na een paar dagen heeft Ineke het overgenomen. Dit is allemaal op een goede en prettige manier verlopen.
Mijn vader had gelukkig zelf al meerdere malen verteld dat hij Ineke als uitvaartverzorgster wilde omdat zij om een hele prettige informele manier met de mensen omgaat. Dit voelde erg goed voor ons! Ineke past zich echt aan, de wensen van de nabestaanden en overledene. Ineke heeft er alles aan gedaan om de uitvaart te geven die mijn vader wenste. Zo is hij per sloep naar het crematorium gevaren. Het was tot in de puntjes geregeld. Het was onwijs mooi en ik krijg er nog reacties op!
Ineke, ik wil je nogmaals nog ontzettend bedanken voor alle hulp en de prachtige uitvaart. De informele benadering naar ons toe heeft ons ontzettend geholpen. Dit paste bij ons allemaal!


Op de avond dat mijn oma kwam te overlijden hebben wij Ineke gebeld want wij hadden via via gehoord dat zij erg goed in haar vak was.
Ineke had op dat moment geen dienst dus kwam haar collega Cilia. Samen met Cilia en mijn moeder hebben wij mijn oma verzorgd. Dit was heel mooi en speciaal.
Enkele weken na mijn oma haar crematie kwam Ineke langs voor een evaluatiegesprek. In de tussentijd hadden wij te horen gekregen dat mijn moeder ongeneeslijk ziek was. Mijn moeder was er snel over uit dat Ineke de uitvaart zou doen als het zover was.
De week dat mijn moeder overleed was een hele boze droom maar die mede dankzij Ineke wel een heel mooi randje kreeg. Deze week was Ineke onze steun en toeverlaat op wie wij echt hebben kunnen bouwen. Mijn moeder heeft het afscheid gekregen wat ze wilde maar vooral wat ze verdiende.
Ineke, heel erg bedankt voor alles tijdens deze ontzettend moeilijke periode.

Groetjes Sharon


De dag na het overlijden van mijn vrouw, kwamen wij via een goede kennis bij toeval in contact met Ineke. Het eerste telefonische contact gaf direct rust en vertrouwen, zelfs in die mate dat wij een eerder voor die avond geplande afspraak met een grotere uitvaartorganisatie hebben afgezegd. En hier heb ik nooit een seconde spijt van gehad. Het heeft zo moeten zijn.
Ineke kwam die avond bij ons thuis en nam ons bij de hand zonder ooit dwingend te worden. Goede adviezen, de nodige ideeën en alternatieven bij (mogelijke) moeilijkheden.
Vanaf het begin was zij zeer betrokken, liefdevol en behulpzaam. Dit heeft zij volgehouden tot en met de crematie en zelfs daarna stond ze nog voor ons klaar (in principe dag en nacht).
Achter de schermen regelt ze heel veel tot alles, zonder dat je daar mee lastig gevallen wordt, zorgvuldig en professioneel. Ook bijvoorbeeld het afhandelen van de begrafenispolis. Het uiteindelijke resultaat van dit alles was een mooie locatie voor het afscheid (Oosterkerk) en een prachtige uitvaart.
Het verdriet en het gemis blijven groot, maar hieruit hebben wij veel troost kunnen putten. Dankjewel Ineke.

Liefs Roel Wielinga


Lieve mensen,

Als u dit leest bent u op de juist plek.........en zit u wellicht in een fase van een naderend afscheid van uw liefste en dat is een hele verdrietige en moeilijke fase.
Ik wil graag mijn/onze ervaring met Ineke Smit en haar mensen met u delen.
Ze is gewèldig, echt waar en ik weet waar ik over praat, want ze heeft twee uitvaarten binnen één jaar met ons geregeld en georganiseerd.......
Het is het beste èn mooiste wat we hebben kunnen doen! Zo persoonlijk, zo doortastend en tegelijk ben je zo vrij om je eigen wensen en gevoelens tot uiting te brengen. Ineke geeft je ideeën vorm, zodat het laatste wat je nog voor je liefste kan doen, ook uitgevoerd kan worden.
Ook haar opbaarkamertjes in de Oosterkerk zijn zó huiselijk, sereen, met een goeie energie en van alle gemakken voorzien. Je krijgt de sleutel en kan op elk moment van de dag bij je liefste gaan zitten, muziek draaien, kaarsjes branden, wat drinken, want er staat een gevulde koelkast. Kortom een héle fijne plek om te zijn, met een enorme vrijheid.
Een afscheid kan je maar één keer doen, dus het moet kloppen en vooral goed voelen en dat kan Ineke u als geen ander geven.
De samenwerking was fantastisch, ook met haar collega Kim. Als u het fijn vindt om lekker mee te denken en omringd te worden door liefde en betrokkenheid, dan is haar team het beste wat u kan kiezen voor een mooi en liefdevol afscheid.

Lieve groet,
Elmy van Basten


Die nacht staat op me netvlies gegriefd. Het telefoontje in de late avond van me bff. Shar het is niet goed met Pat. Bij haar aangekomen was het al te laat, Pat was overleden. Dan staat je wereld stil. En dan..... Vol ongeloof stonden we daar.
Wat vond ik het fijn dat meteen Ineke, mijn tante, werd aangedragen om te bellen. Iemand die je helpt en voor je klaar staat. Iemand die weet waar het over gaat op dat moment. Midden in de nacht hebben we Ineke gebeld . Je moet komen! En binnen een paar minuten was ze daar. Ik was zo ontzettend blij om een bekend gezicht te zien in deze bizare situatie.
Juist in zulke emotionele situaties heb je iemand nodig die met liefde en aandacht maar wel to THE point alles tot in detail uitdenkt en regelt.
Ook vond ik het zelf heel bijzonder hoe de rolverdeling gaat op zo'n moment. Bij Chantal haar familie en vrienden deed iedereen wel wat. En dat voelde zo fijn ondanks de hele verdrietige situatie.
De uitvaart was supermooi. Echt precies zoals het zou moeten zijn voor Pat. Helaas is zijn tijd veel te vroeg gekomen. Dat is een feit en daar moeten wij mee leven.

Sharon


Met toeval kwam Ineke Smit op ons pad nadat mijn moeder was overleden. Wij hebben veel steun gekregen van Ineke. Ze heeft geluisterd naar ons en ons advies gegeven waar wij veel aan hebben gehad.
Dankzij Ineke hebben wij een prachtig afscheid kunnen houden voor mijn moeder. Ze heeft er veel liefde en tijd ingestoken en dat waardeer ik enorm. Ook heeft ze mij persoonlijk geholpen met mijn studie.
In deze moeilijke tijd had ik mijn eindgesprek voor mijn hbo-v studie. Ineke heeft les gegeven op de verpleging en heeft daarom haar hulp aangeboden. Mede dankzij haar hulp ben ik geslaagd voor mijn studie. Zelfs weken na de crematie heeft Ineke nog contact met ons gehouden.
Ineke is een onwijs aardige, empathische en lieve vrouw.

Alsjeblieft!
Liefs Renettha


Lieve Ineke,

Omdat we wisten, dat mijn man niet lang meer te leven had, konden we gelukkig samen veel bepraten. Ook over zijn wensen na het sterven. Hij had, doordat hij als SRVman veel mensen kende en vaak naar het laatste afscheid van overleden klanten was gegaan, de overtuiging dat hij via jouw uitvaartorganisatie verzorgd wilde worden, omdat jouw manier van handelen hem aansprak.
Ik kende jou en Kim niet, maar vanaf het vreemde moment op Oudejaarsmiddag dat het nodig was, waren jullie er, letterlijk en figuurlijk. Op zo’n moment heb je iemand nodig, die meedenkt en respect toont voor de, soms nog vage wensen.
Dat deed eerst Kim en later nam jij het over, omdat Gerard dat had gevraagd. Maar bij allebei voelde het vertrouwd aan.
De kamer waar hij opgebaard lag was knus, voor zover je zoiets kunt zeggen: huiselijk, met de vele waxinelichtjes, de mogelijkheid om een eigen schilderij op te hangen en de kans om er te komen wanneer we maar wilden. Op de dag van de uitvaart verliep alles zoals we afgesproken hadden. Het feit, dat je in onze straat voor de rouwwagen uitliep vond ik indrukwekkend. In de kerk en bij het crematorium was je er op de momenten, dat het nodig was, maar zonder zelf de aandacht op te eisen. Ook na die dag, toen Kim nog kwam napraten en bij de verzorging van de bedankkaartjes, bleef dat goede gevoel bij ons.
Nu las ik vanochtend een artikel in het Haarlems Dagblad, waaruit blijkt, dat ook jij terugkijkt op een uitvaart, die je raakte. Het ontroerde mij!
Ik hoop, dat je nog jaren veel mensen op die moeilijke momenten tot zo’n geweldige steun kunt zijn.

Hartelijk dank,
Ada de Reuver-Schoenmakers
19-3-2016


Wat was ik blij dat ik intuïtief en ook impulsief voor de onderneming van Ineke heb gekozen.
Het overlijden van mijn man kwam onverwacht snel maar ik wist dat ik geen groot bedrijf in huis wilde halen. Vanaf de eerste kennismaking met Kim voelde ik dat het goed was.
Ze bracht meteen rust en gaf ons alle tijd om met elkaar de dingen te beslissen die op dat moment prioriteit hadden. Ze was warm en betrokken en haar woorden waren gemeend, ik vertrouwde haar direct.
We wilden het hele proces zo klein en intiem mogelijk houden en dat heeft zij mogelijk gemaakt. Achter de schermen regelde ze geruisloos de formaliteiten en besteedde ook daar grote zorg aan.
Haar dagelijkse bezoekjes waren zeer gewenst en ook met onze zoons was er een heel prettig contact. De manier waarop Kim, soms vergezeld van Jasper, alles samen met ons heeft geregeld was onvergetelijk.
Bij deze ingrijpende gebeurtenis die tevens zo ontzettend intiem was, is het van enorm groot belang gebleken dat Kim ons aanvoelde en ervoor zorgde dat alles is gegaan zoals wij het wilden.
Wij zullen met warmte aan haar en deze speciale periode in ons leven terugdenken.

Familie Visser, Haarlem.


Ineke’s uitvaartbegeleiding is zowel persoonlijk als professioneel.
Ik vond je aanpak prettig omdat je een kleinschalig bedrijfje bent, je aanpak kreeg daardoor een persoonlijke sfeer.
Tegelijkertijd werd alles vaardig en snel voorbereid en afgehandeld, goed en professioneel.

Groet, Franka

Lieve Ineke, het is inmiddels 9 maanden geleden dat we afscheid moesten nemen van mijn lieve Ari, een geweldig fijn mens en met de kinderen ben ik je nog steeds dankbaar dat het afscheid zo warm en goed is verlopen maar ook zo persoonlijk. Ook vrienden van ons waren onder de indruk zoals jij de zorg van dit afscheid op je hebt genomen. Ari had tevoren kenbaar gemaakt wat hij wel maar boven alles wat hij persé niet wilde en zo is het ook gegaan en dat heeft de pijn van het afscheid een beetje goed gemaakt. Nogmaals heel veel dank,

lieve groet van Leni Oskam - Firing

‘Na het overlijden van een familielid werd Ineke Smit ons aanbevolen als een betaalbare en zorgvuldige uitvaartbegeleider.
Zij heeft ons daar op geen enkele manier in teleurgesteld. Mede dankzij haar ervaren inbreng hebben wij op respectvolle wijze afscheid kunnen nemen.’

Hartelijke groet,
Peter

Lieve Ineke,

Ik zie ons nog zo in jouw afscheidskamer(s) in de Oosterkerk staan. Mijn vader, moeder, jij en ik. Het is inmiddels een jaar geleden, op een zomeravond, dat wij in een prettige sfeer met elkaar bespraken hoe het afscheid er uit zou kunnen zien als één van mijn ouders zou komen te overlijden. Zowel mijn vader als mijn moeder waren het er snel over ééns….hier willen wij naartoe als het zover is.
In maart 2015 was het zover…mijn vader overleed. Een belletje naar jou was genoeg. Binnen korte tijd zaten we met elkaar om tafel en bespraken we alles wat besproken moest worden. Je betrok ons er allemaal bij…mijn moeder, mijn vrouw en kinderen. Je gaf tips, adviezen en nam ons vooral veel zorgen en “regeldingen” uit handen. Alles op een heel respectvolle wijze en met veel vertrouwen.
Een paar dagen heeft mijn vader in jouw afscheidskamer van de Oosterkerk gelegen. We hadden een sleutel en konden op elk moment naar hem toe…dag en nacht. Dat hebben we als heel fijn ervaren, zo ook de avond waarop familie, vrienden en kennissen afscheid van mijn vader hebben kunnen nemen in de Oosterkerk. Geen gehaast, maar op een fijne manier met elkaar afscheid nemen onder het genot van een kopje koffie of thee.
En dan het moment van de uitvaart. Ook hierbij betrok je ons allemaal bij wat er te doen stond. Dit heeft zeker indruk gemaakt op mijn kinderen, die jou mochten helpen. Op een uiterst ontspannen en natuurlijke manier wist je voor-,tijdens- en na de uitvaart een sfeer te creëren, die precies paste bij hoe mijn vader het had gewild.
We zijn echt dankbaar voor wat je voor ons hebt betekent en nog betekent. Jouw betrokkenheid blijkt nog steeds als je nog even langs wipt bij mijn moeder of mij een berichtje stuurt.

Namens ons allen bedankt en ontzettend veel succes met jouw mooie werk!

Familie van Geijlswijk