•  

Reacties van nabestaanden

Na een warme ‘aanbeveling’ van een vriendin heb ik geen moment getwijfeld dat Ineke Smit de uitvaartbegeleider zou worden bij het afscheid van mijn vader.
En daar heb ik geen moment spijt van gehad! Het voelde als ‘samenwerken’. Hoewel ik alles al had bedacht (dat kon omdat zelfs het tijdstip van overlijden bekend was) waren het van die kleine details, waar Ineke me op wees, die het nog mooier maakten dan gedacht. Zij voelde de stemming en sfeer haarfijn aan en voegde zich daar naadloos in. Door de zwaarste sneeuwstorm van 2013 op zondag de kaarten ophalen, helpen die in de enveloppen doen en naar de post brengen. Ook een detail, maar het voelde heel goed. Op elk sms-je of mailtje werd direct gereageerd.
En, toch niet onbelangrijk, prijstechnisch gezien blijkt Ineke ook aan te bevelen.
Omdat het leven nou eenmaal zo in elkaar zit, weet ik dat ik binnen een paar jaar weer een afscheid zal moeten regelen.
En dat doe ik weer samen met Ineke.

Ingrid van de Kasteele

Mijn moeder is overleden en dan wordt je geconfronteerd met allerlei zaken en acties waar je niet op voorbereid bent. Ik had al eens gehoord dat grote uitvaartondernemers alles voor je ‘uit handen kunnen nemen’. Dat klinkt in eerste instantie prettig maar dat gaat volgens mij ten koste van de betrokkenheid.
Wij hebben gekozen voor Ineke Smit. Ineke weet precies de balans te vinden tussen betrokkenheid en ontzorgen. Zij dringt niets op, adviseert en komt met ideeën die niet voor de hand liggen maar waarvan we achteraf heel blij zijn dat we ze hebben uitgevoerd.
Mijn vrouw bijvoorbeeld heeft geholpen bij het wassen van mijn moeder terwijl het verplegend personeel dit in eerste instantie alleen wilde doen. En ik heb meegereden in de uitvaartauto terwijl het gebruikelijk is dat je meerijdt in de volgstoet.
Ook haar persoonlijke aandacht hebben we als zeer prettig ervaren. Alles is mogelijk en ze doet het allemaal op een bewonderenswaardig geduldige wijze.

De zakelijke kant speelt ook een rol en daar kan ik kort over zijn. Ineke brengt niets teveel in rekening en denkt zelfs mee om de kosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden.
Ik kan Ineke Smit van harte aanbevelen.

Menno

 "De uitvaart van mijn vader was tien jaar geleden 2x zo duur als de uitvaart nu van mijn schoonmoeder zoals verzorgd door Ineke Smit.
Van te voren heeft ze ons goed geïnformeerd wat de financiële consequentie zou zijn van elke gemaakte keuze.
Na de uitvaart heeft ze ons een helder overzicht gegeven van wat er voor elke geleverde dienst in rekening is gebracht.
Ze berekent een uurtarief voor zichzelf. Voor alles wat er verder bij komt kijken, bijvoorbeeld voor de kist en de koeling, vraagt ze wat ze er zelf voor moet betalen - dus zonder opslag.
In mijn ogen werkt Ineke op een unieke manier in de uitvaartbranche, waar normaal gesproken buitensporig veel geld in omgaat.
Ze denkt mee, is warm en betrokken, draagt alternatieven aan, heeft een groot netwerk, is kordaat en laat nabestaanden toch de vrijheid om vorm te geven aan de uitvaart op een manier die bij hun budget en vooral hun eigenheid past.

“Ik ben er blij mee dat we met de familie voor Ineke hebben gekozen."

Anja Verheijen 

Beste Ineke,

Ik zou haast zeggen, lieve Ineke.

Via het internet gevonden, gebeld, mijn verhaal verteld en je zei direct; "ik kom er aan"
Hierbij wil ik je dan ook bedanken voor je betrokken houding, het meedenken, je serene, professionele houding en optreden tijdens de dienst, sprekers de tijd geven om van het podium naar hun plaats te gaan en een juiste timing hiervoor te hanteren.
Ik was in de veronderstelling, dat Bar en ik alles wel doorgesproken hadden, maar met jouw hulp heb ik toch nog heel veel beslissingen in 2 dagen moeten nemen. Veel detail vragen. Je liet mij de regie doen, maar gaf wel richting. Je respecteerde alle wensen en je voelde op dat moment "als een stukje familie" van mij.
Duidelijkheid omtrent de kosten, op voorhand een kostencalculatie. Geen verrassingen achteraf en een correct geschat aantal benodigde uren en op een eerlijk tarief.
Op het moment dat mijn tante een week later overleed en de familie mij belde om jouw telefoonnummer, wist ik voor mezelf, dat ik "een goede uitvaart persoon te pakken had".
Jouw flexibele houding tijdens een 3e uitvaart nadien, maakt je tot een uiterst waardevol en begripvol persoon. Chapeau!
Ik hoop je voorlopig niet te hoeven bellen, maar als het moet.............doe ik weer een beroep op je!

Dank je wel Ineke!

Herman van der Meij

Ik had gedacht dat ik je veel eerder een bedankje zou sturen. Dat heb ik dus niet gedaan maar nu na meer dan twee jaar wil dat toch nog graag doen.
Het is alweer een tijd terug dat je bij ons was nadat Mia (Snijder, in Heemstede) overleed.
Ik mis haar nog steeds intens maar heb zo goed afscheid kunnen nemen en ben zo blij dat je ons, Hans, hun kindjes, haar ouders en zus de gelegenheid hebt gegeven dat in te vullen op de manier die persoonlijk bij ons paste. Dit is zo belangrijk gebleken in ons verwerkingsproces.
De manier waarop je aanvoelde hoe het moest zijn. Je bent zo waardevol geweest in het intense proces waarin je op dat moment zit.

Heel erg bedankt Ineke!!

Hilde Huisman

“Komt die aardige mevrouw ons vandaag ook weer helpen?”, aldus mijn kleine nichtjes bijna in koor. Vijf dagen na het overlijden van hun opa en mijn vader.
Het was onze wens om papa Jaap tot het allerlaatste moment bij ons te houden. Meer dan twee jaar hebben wij als gezin geknokt tegen die vreselijke ziekte waar je uiteindelijk bijna nooit van kunt winnen. Letterlijk als gezin bij elkaar blijven tot het allerlaatste moment. Ineke heeft ons op haar uitzonderlijke, warme, en persoonlijke manier bij geholpen, zodat we daadwerkelijk al onze en papa's laatste wensen konden uitvoeren. De regie over het afscheid was volledig in onze eigen handen, net zoals papa tot de laatste seconde de regie over zijn eigen leven heeft gehad. Ineke zorgde voor de rest.  
“Ja die aardige mevrouw komt vandaag ook weer. We gaan samen met haar gedag zeggen tegen opa. Opa Jaap had het niet anders gewild.”

Dank je wel Ineke

Sabrina de Boo

Ineke,

Na je foto in de krant te hebben gezien dachten wij: Ja, dit wordt onze uitvaartverzorgster, daar hebben wij een goed gevoel bij.
En inderdaad het klopte. Samen met jou hebben wij onze allerliefste Wim een prachtig afscheid gegeven.
Ook de kleinkinderen zijn bij alles zeer betrokken geweest. Het was soms aandoenlijk om te zien.

Ineke, hartelijk bedankt voor alles.

Groetjes uit Bloemendaal,
Joke, Mariska en Marcel, Rinse en Marije en de kleintjes Isa, Zeb, Willemijn en Tjeerd.

Ik heb niet zoveel ervaring met uitvaarten maar volgens mij is alles perfect verlopen, geen problemen, geen stress, geen ergernissen, geen teleurstellingen.
Om het zakelijk uit te drukken; het resultaat overtrof de verwachting.

Jacco

Regelmatig wordt ik er aan herinnerd dat Carla al weer zolang niet meer onder ons is, morgen is dat alweer precies 9 maanden geleden, dat wij een fantastisch georganiseerde Crematie mochten mee maken van mijn geliefde Carla.
Afgelopen woensdag werd ik door vrienden er nogmaals op gewezen dat jij het allemaal perfect voor ons geregeld had en dat ze nog steeds erg onder de indruk waren van het hele plaatje daar op Driehuis Westerveld.
Ik zal dan ook zonder te twijfelen jou aanbevelen bij mijn vrienden als er een uitvaart geregeld moet worden, al hopen we dat dit voor onze familie even een poosje weg blijft.

Ineke bij deze dus nogmaals onze welgemeende dank voor alles wat je voor ons gedaan hebt.

met vriendelijke groet
Tom, Madelon en Ron

Voor Ineke,

Toen onze moeder overleed, was Ineke daar. En het klopte helemaal. Onze wereld stortte in. Ineke hielp ons om ondanks al het verdriet, alles te doen wat we wilden doen om het afscheid van onze mama tot prachtige herinneringen te weven.
Op het moment dat alles zo ingrijpend veranderd in een mensenleven, is het zo fijn als er mensen als Ineke op je pad komen. Om even met je mee te lopen. Ineke is zo bijzonder. Ze regelt, luistert, helpt, adviseert, moedigt aan om gevoelens te verwoorden, zet kordaat wensen om in daden. En dit alles doet ze met zoveel liefde en compassie, dat ze al snel je hart verovert en je het gevoel geeft dat je het allemaal aankan. En wat je zelf niet kunt, daar helpt ze je mee.
Ineke, jouw prachtige, rustige en liefdevolle aanwezigheid, op het moment waarop alles zo verward raakt, was voor ons allemaal zo welkom en nodig. Een intiem moment delen met iemand die je niet kent is zo bijzonder en speciaal. Jij bent het levende bewijs dat dit kan en zelfs een enorme toegevoegde waarde heeft.
Dank je wel lieve Ineke, voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Alle bijzondere wensen die je hebt doen uitkomen. Wij wensen jouw toe dat je nog veel mensen mag ondersteunen bij dit grote proces. Want jij geeft er extra glans aan. Mede hierdoor is het overlijden van mama en het afscheid nemen zo'n dierbaar en bijzonder moment geworden.

Liefs en duizend knuffels van ons allemaal.
Blauw en geel, jij maakt er deel van uit ;-)

Op een heel verdrietig moment in ons leven moesten wij in korte tijd veel emotionele beslissingen nemen. Vooral over zaken waar we nog niet echt over nagedacht hadden.
Wij vinden dat we met name door de rustige en weloverwogen manier waarop Ineke ons begeleidde de ruimte kregen om de bij ons passende keuzes te kunnen maken.
Om die reden hebben wij daarna bij het overlijden van mijn moeder weer aan Ineke gevraagd of zij ons zou willen bijstaan.
Verbazend om dan te merken hoeveel zij nog had onthouden van ons gezin ook al was er inmiddels een jaar voorbij gegaan.

Karien

Dankzij Ineke was de afscheidsdienst van mijn liefste, verdrietig maar ook warm en liefdevol. Ineke was open naar mij toe en stimuleerde mij mijn eigen weg te kiezen, [jij doet wat JIJ wilt] volg je gevoel. Nu na enkele maanden hoor ik haar nog zeggen, je weet wat je wilt en zelfs nu helpt mij dit om beslissingen te nemen. Vijf dagen lang was zij mijn steun en toeverlaat,op een goede manier. Familie en vrienden zeiden alles ademde jullie sfeer, de bloemen, de woorden, de muziek. Een mooier compliment kun je niet krijgen.
Tijdens de uitvaart was Ineke op de achtergrond aanwezig,maar altijd betrokken, bij mij en de familie.

Inge

Ineke heeft ons enorm goed opgevangen en begeleid gedurende de hele week van overlijden tot cremeren. Vorig jaar mei overleed mijn man onverwachts dit was een enorme schok voor mij en mijn 3 jonge kinderen. Ineke was aanwezig zonder opdringerig te zijn en ze was een ware steun voor ons in deze heftige periode. Ook wist zij van de crematie een heel bijzondere persoonlijke dag te maken, alles was bespreekbaar en ze had overal een oplossing voor. Wij wilden bijvoorbeeld dat mijn man in zijn favoriete auto naar het crematorium werd gereden, met allerlei aanpassingen in de auto is dit ook gelukt. Gedurende de week dat mijn man thuis boven in zijn eigen bed lag opgebaard kwam zij dagelijks langs om te kijken of alles wel ok was. Wij waren heel blij met Ineke en ook de nazorg is heel prettig zij heeft de as opgehaald bij het crematorium en was er voor allerlei vragen en onzekerheden, kortom een vrouw met veel ervaring in de uitvaart en een bovendien een leuk mens.

Marielle

In reclame gaat het vaak meer om woorden dan om daden. Bij de begeleiding vóór en na het overlijden tot en met de begrafenis van mijn vrouw Eka Witteveen ging het bij Ineke Smit werkelijk om de toepassing van de woorden "liefdevol en betrokken" . Alle lof voor tegelijk haar resoluut maar vooral ook bescheiden optreden. Gewoonweg fantastisch !

Ook namens mijn zoon Tobias en dochter Ruth, Timen Lalkens.

Ik ken Ineke van jaren geleden zij gaf een training stervensbegeleiding, toen ik las dat zij voor zichzelf begonnen was,bestond er geen enkele twijfel toen mijn schoonmoeder stierf, we hebben meteen Ineke gebeld om de uitvaart te regelen. Ineke laat je in je waarde en alles is mogelijk, van zelf opbaren tot de kist dragen. Zelfs aan de kleinkinderen werd gedacht, je kwam met ideeën zoals ballonnen oplaten tot het versieren van kaarsen bij het graf. Bij het versieren van de kist met stiften ging zij op de grond zitten bij de kinderen en praat over de dood van hun oma. Ik vond het ook erg fijn dat zij alleen werkt zodat wij de hele week Ineke zagen.

Monique de Boo

Toen mijn zoon overleed, wilde ik hem helemaal niet begraven of cremeren, niets van dit alles. Ik wilde hem gewoon bij me houden. Zelfs erover praten wilde ik niet. Ineke gaf ons alle ruimte en liet ons zelf het tempo bepalen. Als er een beslissing genomen moest worden en we waren er nog niet aan toe, deden we het gewoon de volgende dag. Dat hebben wij als erg fijn ervaren. Vrienden die op de begrafenis waren vroegen later: wie was die vrouw die de kinderen zo mooi bij alles betrok, een familielid of zo? Maar dat was Ineke.

Iris van der Helm

Bij de uitvaart van mijn echtgenote hebben mijn kinderen en ik de begeleiding van Ineke zeer fijn gevonden. Vooral de persoonlijke aandacht en het actief creëren van mogelijkheden om de uitvaart persoonlijk te maken, hebben ons veel goed gedaan.

Alain Camonier

"De begeleiding van Ineke was zo betrokken, persoonlijk en passend. Het was onze begrafenis en ons afscheid (van Tom). Tegelijkertijd hield zij op een flexibele manier de regie in handen, maar stemde voortdurend af op onze emoties en onze wensen. Haar bijdrage was meestal op de achtergrond, maar het was hard werken en heel belangrijk. Ineke, bedankt!"

Ans

Ineke heeft ons geholpen met een heel open betrokkenheid , als een vriend en zeker ook als iemand met de helderheid van denken en handelen die nodig is om de wensen van de nabestaanden waar te maken. Een waardevolle integere steun die je een ieder gunt in die moeilijke tijd.

Fam.Koop
maart 2010

 

 


Op 25 februari 2010 is onze moeder overleden.
Wij hebben samen met Ineke alles geregeld voor de uitvaart.
Wij zijn een gezin bestaande uit 4 dochters en 3 zoons met echtgenoten.
Ineke kende al snel onze namen en had een luisterend oor voor een ieder van ons.
Dat gaf ons een vertrouwd gevoel.
Ineke haar logo is liefdevol en betrokken , wij kunnen alleen maar zeggen dat Ineke inderdaad liefdevol en betrokken is.
Wij wilde zo veel mogelijk de uitvaart en de dagen vooraf aan de uitvaart van onze moeder zelf verzorgen.
Dat is ons samen met Ineke heel goed gelukt.
Alles wat wij wilde was mogelijk.
Wij hebben goed advies van Ineke gekregen zodat wij kunnen terug kijken op hele fijne bijzondere dagen met een hele mooie uitvaart!
Wij zijn Ineke dankbaar dat wij mede door haar goede liefdevolle begeleiding terug kunnen kijken op een fantastisch afscheid van onze moeder.
Dat geeft ons kracht en sterkte om het grote verdriet een beetje te verzachten!

Een lieve groet van de familie Schmitz